Tortilla de patatas (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (II)

Tortilla de patatas (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 2 cepe, 7 linguri ulei de masline, sare, piper, 6 oua mari.

Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri (egale) cu un cutit ascutit. Ceapa curatata se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon se pun patru linguri de ulei si se lasa sa se incinga bine.
Se introduc cartofii in uleiul incins si se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, intorcandu-i de cateva ori. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se prajesc inca 5 minute la foc mic, amestecand usor din timp in timp.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat bine cu furculita, se sareaza si se pipereaza. Se scot cartofii din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza ouale batute.
Se incinge uleiul ramas si se prajeste amestecul de cartofi, ceapa si oua, circa 6 minute, la foc mic, cu capac. Ca sa nu se prinda de fund, tigaia trebuie miscata din cand in cand.
Cu ajutorul unei farfurii plate, care se aseaza deasupra tigaii se intoarce tortilla, se mai lasa sa se prajeasca 6 minute si pe partea cealalta, dupa care se scoate si se taie bucati.
Se serveste calda sau rece.
4.253 vizualizări
825 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
9. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
11. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
19. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.