Tortilla de patatas (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (II)

Tortilla de patatas (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 2 cepe, 7 linguri ulei de masline, sare, piper, 6 oua mari.

Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri (egale) cu un cutit ascutit. Ceapa curatata se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon se pun patru linguri de ulei si se lasa sa se incinga bine.
Se introduc cartofii in uleiul incins si se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, intorcandu-i de cateva ori. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se prajesc inca 5 minute la foc mic, amestecand usor din timp in timp.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat bine cu furculita, se sareaza si se pipereaza. Se scot cartofii din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza ouale batute.
Se incinge uleiul ramas si se prajeste amestecul de cartofi, ceapa si oua, circa 6 minute, la foc mic, cu capac. Ca sa nu se prinda de fund, tigaia trebuie miscata din cand in cand.
Cu ajutorul unei farfurii plate, care se aseaza deasupra tigaii se intoarce tortilla, se mai lasa sa se prajeasca 6 minute si pe partea cealalta, dupa care se scoate si se taie bucati.
Se serveste calda sau rece.
4.282 vizualizări
833 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
7. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
10. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
11. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
13. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
28. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.