Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (II) |
Tortilla de patatas (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 2 cepe, 7 linguri ulei de masline, sare, piper, 6 oua mari. Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri (egale) cu un cutit ascutit. Ceapa curatata se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon se pun patru linguri de ulei si se lasa sa se incinga bine. Se introduc cartofii in uleiul incins si se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, intorcandu-i de cateva ori. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se prajesc inca 5 minute la foc mic, amestecand usor din timp in timp. Se sparg ouale intr-un castron, se bat bine cu furculita, se sareaza si se pipereaza. Se scot cartofii din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza ouale batute. Se incinge uleiul ramas si se prajeste amestecul de cartofi, ceapa si oua, circa 6 minute, la foc mic, cu capac. Ca sa nu se prinda de fund, tigaia trebuie miscata din cand in cand. Cu ajutorul unei farfurii plate, care se aseaza deasupra tigaii se intoarce tortilla, se mai lasa sa se prajeasca 6 minute si pe partea cealalta, dupa care se scoate si se taie bucati. Se serveste calda sau rece.
4.211 vizualizări
Versiunea printabilă814 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri) 5. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri) 7. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri) 14. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai) 18. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 20. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 21. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 24. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi) 29. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |