Trigoane cu brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Trigoane cu brânză

Trigoane cu brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc, etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
4.971 vizualizări
795 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
2. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
3. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
7. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
9. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
13. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
14. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
16. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
18. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.