Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci |
Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 3 h 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 350 g faina, 120 g zahar, 450 g struguri negri, 100 g stafide, 100 g miez de nuca, 20 g drojdie proaspata, 120 ml apa calduta, 100 ml vin alb dulce (natural), 20 g unt, 1 varf de cutit de sare. Mod de preparare: Inmuiati drojdia in apa calduta si lasati-o zece minute. Inmuiati stafidele in vin. Puneti faina pe planseta de prajituri. Faceti o gaura la mijloc si turnati in ea drojdia cu apa. Amestecati, ducand faina de la margini spre mijloc. Incorporati 100 g zahar si sarea si framantati aluatul pana ce devine omogen si nu se mai lipeste de degete. Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut vreme de doua ore, pana ce-si dubleaza volumul. Curatati boabele de strugure de samburi (cu un ac de par). Impartiti aluatul in doua parti egale. Prima parte se intinde pe fundul unei forme rotunde (care se poate desface) unse cu unt. Presarati jumatate din struguri, jumatate din stafidele scurse si din nucile taiate marunt. Intindeti deasupra a doua bucata de aluat si presarati peste ea strugurii, stafidele si nucile ramase. Pudrati cu zaharul ramas. Lasati turta sa creasca in forma, pana ce isi dubleaza din nou volumul. Bagati prajitura la cuptor 40 de minute. Cand e coapta, lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma pe un gratar. Se serveste calduta sau rece.
5.217 vizualizări
Versiunea printabilă896 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 5. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume) 6. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 8. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri) 9. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume) 11. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume) 12. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 14. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume) 17. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 18. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 20. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi) 21. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) 22. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 23. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri) 27. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume) 30. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) |