Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci

Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g faina, 120 g zahar, 450 g struguri negri, 100 g stafide, 100 g miez de nuca, 20 g drojdie proaspata, 120 ml apa calduta, 100 ml vin alb dulce (natural), 20 g unt, 1 varf de cutit de sare.

Mod de preparare: Inmuiati drojdia in apa calduta si lasati-o zece minute. Inmuiati stafidele in vin.
Puneti faina pe planseta de prajituri. Faceti o gaura la mijloc si turnati in ea drojdia cu apa. Amestecati, ducand faina de la margini spre mijloc. Incorporati 100 g zahar si sarea si framantati aluatul pana ce devine omogen si nu se mai lipeste de degete.
Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut vreme de doua ore, pana ce-si dubleaza volumul.
Curatati boabele de strugure de samburi (cu un ac de par).
Impartiti aluatul in doua parti egale. Prima parte se intinde pe fundul unei forme rotunde (care se poate desface) unse cu unt. Presarati jumatate din struguri, jumatate din stafidele scurse si din nucile taiate marunt.
Intindeti deasupra a doua bucata de aluat si presarati peste ea strugurii, stafidele si nucile ramase. Pudrati cu zaharul ramas. Lasati turta sa creasca in forma, pana ce isi dubleaza din nou volumul.
Bagati prajitura la cuptor 40 de minute. Cand e coapta, lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma pe un gratar.
Se serveste calduta sau rece.
5.301 vizualizări
917 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
3. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
5. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
6. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
9. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
17. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
20. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
21. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
30. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.