Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci |
Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 3 h 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 350 g faina, 120 g zahar, 450 g struguri negri, 100 g stafide, 100 g miez de nuca, 20 g drojdie proaspata, 120 ml apa calduta, 100 ml vin alb dulce (natural), 20 g unt, 1 varf de cutit de sare. Mod de preparare: Inmuiati drojdia in apa calduta si lasati-o zece minute. Inmuiati stafidele in vin. Puneti faina pe planseta de prajituri. Faceti o gaura la mijloc si turnati in ea drojdia cu apa. Amestecati, ducand faina de la margini spre mijloc. Incorporati 100 g zahar si sarea si framantati aluatul pana ce devine omogen si nu se mai lipeste de degete. Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut vreme de doua ore, pana ce-si dubleaza volumul. Curatati boabele de strugure de samburi (cu un ac de par). Impartiti aluatul in doua parti egale. Prima parte se intinde pe fundul unei forme rotunde (care se poate desface) unse cu unt. Presarati jumatate din struguri, jumatate din stafidele scurse si din nucile taiate marunt. Intindeti deasupra a doua bucata de aluat si presarati peste ea strugurii, stafidele si nucile ramase. Pudrati cu zaharul ramas. Lasati turta sa creasca in forma, pana ce isi dubleaza din nou volumul. Bagati prajitura la cuptor 40 de minute. Cand e coapta, lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma pe un gratar. Se serveste calduta sau rece.
5.267 vizualizări
Versiunea printabilă908 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume) 2. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 3. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 5. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi) 7. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume) 8. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri) 11. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe) 12. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume) 17. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 18. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 19. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri) 20. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi) 25. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume) 28. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume) 30. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume) |