Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii |
Vinete italieneneşti cu roşii
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper. Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora. Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute. Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc. Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi. La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
4.850 vizualizări
Versiunea printabilă850 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume) 2. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume) 8. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 11. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte) 12. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri) 20. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri) 21. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 22. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 27. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 30. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) |