Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
4.924 vizualizări
869 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
5. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
7. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
16. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
22. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.