Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
4.894 vizualizări
862 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
13. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
14. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
18. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
26. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.