Vinete la cuptor (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete la cuptor (II)

Vinete la cuptor (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare), sare, 700 g rosii coapte, 3 cepe, 4 catei de usturoi, o legatura de patrunjel, o lingurita de oregano, 6 linguri de untdelemn de masline.
Pentru sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper alb, nucsoara proaspat rasa, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de pulpa de rosii (bulion), un praf de zahar.

Mod de preparare: Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se scurga. Se porneste cuptorul.
Se oparesc rosiile, se cojesc, se taie in doua si se curata de seminte (sucul care se scurge se aduna intr-o cana). Pulpa de rosii se toaca marunt. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt.
Se spala vinetele de sare, apoi se usuca cu o hartie absorbanta. Se unge o tava cu untdelemn si se pun vinetele cu gura in jos (pe partea taiata), apoi se dau la cuptor vreme de 20 de minute.
Se incinge intr-o tigaie untdelemnul si se caleste ceapa si usturoiul, pana se inmoaie si devin aurii.
Intre timp, se pregateste sosul: se inmoaie untul pe flacara potrivita, se adauga faina, amestecand. Se pune laptele si se lasa totul pe foc mic vreme de 5 minute, amestecand mereu, pana ce sosul este legat. Se adauga cascavalul sau branza rasa, sarea, piperul si nucsoara. Se ia vasul de pe foc si se amesteca repede in sos cele doua galbenusuri de ou.
Peste ceapa si usturoiul din tigaie se pun rosiile si ierburile aromate si se lasa totul sa fiarba 10 minute, pana se obtine un piure mai gros.
Se scot vinetele din cuptor si li se face o mica scobitura. Partea scoasa se toaca si se amesteca cu rosiile. Se pune din nou pe foc cateva minute, adaugandu-se sare, piper si zahar. Se pun vinetele intr-un vas plat de Jena, se umplu cu tocatura de rosii si se acopera cu sosul alb. Restul de cascaval se presara deasupra.
Bulionul de rosii se amesteca cu zeama scursa de la scoaterea semintelor, cu 150 ml apa si doua linguri de untdelemn. Se sareaza putin si se toarna peste vinete. Se baga la cuptor vreme de 25 de minute, pana ce suprafata devine maro-deschis.
5.046 vizualizări
799 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
4. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Falafel israelian (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
13. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
25. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.