Vinete pane cu sos tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete pane cu sos tzatziki

Vinete pane cu sos tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn.
Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.

Mod de preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii.
Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi.
Se serveste alaturi de vinetele pane prajite.
12.053 vizualizări
1.036 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
2. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
4. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
13. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
16. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
17. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
18. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
20. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
26. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
27. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
28. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.