Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
10.139 vizualizări
994 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
7. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
19. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
21. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
27. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
28. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.