Vinete portugheze - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze

Vinete portugheze

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
10.093 vizualizări
972 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
3. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
14. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
21. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
28. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.