Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Vinete portugheze |
Vinete portugheze
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 g brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 g rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper. Mod de preparare: Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute. Se servesc calde.
10.066 vizualizări
Versiunea printabilă966 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume) 2. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume) 6. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 13. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume) 14. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 15. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume) 16. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 20. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume) 21. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 26. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) |