Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.431 vizualizări
1.202 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
3. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
11. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
24. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
25. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
30. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.