Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.404 vizualizări
1.195 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
2. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
13. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
20. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
27. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
28. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
29. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.