Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.142 vizualizări
1.117 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
7. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
18. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
23. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
24. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
30. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.