Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry |
Vită cu pastă verde de curry
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide. Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului. Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara. Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.023 vizualizări
Versiunea printabilă1.093 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume) 2. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 8. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 9. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume) 10. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi) 16. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 17. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume) 18. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume) 19. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 20. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi) 21. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 23. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi) 24. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi) 25. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume) 27. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume) 29. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi) |