Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry |
Vită cu pastă verde de curry
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide. Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului. Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara. Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.067 vizualizări
Versiunea printabilă1.101 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 3. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume) 4. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă) 9. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi) 10. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume) 16. Pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Mazăre verde cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi) 25. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 27. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi) 29. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 30. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) |