Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Norvegia » Wassail |
Wassail
Reţetă tradiţională din Norvegia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 l cidru, 6 rulouri de scortisoara (cca. 5-6 cm lungime fiecare), 2 lingurite boabe intregi de ienibahar, 1 lingurita cuisoare intregi, 1 lingurita nucsoara pudra, 3 mere. Mod de preparare: Wassail este o baăutură făcută din bere sau vin îndulcit cu zahăr, aromată cu mirodenii. Această băutură este servită în mod tradiţional într-un vas mare, garnisit cu mere mici. Se introduc boabele de ienibahar şi cuisoarele într-un plic de ceai, ca să nu se piardă în lichid. Se amestecă restul ingredientelor într-o oală mare, se adaugă pliculeţul cu mirodenii. Se fierbe pînă ce merele crapă. Se scoate pliculeţul cu condimente şi batoanele de scorţişoară şi se serveşte. Se obţin 3,5 l de wassail.
7.415 vizualizări
Versiunea printabilă1.119 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |