Zaletti (biscuiţi veneţieni) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Zaletti (biscuiţi veneţieni)

Zaletti (biscuiţi veneţieni)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g mălai, 250 g făină, 150 g zahăr, 4 ouă, 200 g unt, 100 g stafide, 1 lămîie rasă, vanilie, sare.

Mod de preparare: Pentru a prepara aceşti biscuiţi tipici, trebuie să amestecaţi bine zahărul cu ouăle şi să lăsaţi stafidele să se înmoaie în apă călduţă. În alt vas, puneţi făina şi mălaiul, un vîrf de cuţit de sare, vanilia şi lămîia rasă şi amestecaţi-le. Apoi adăugaţi restul la acest amestec, fără a vă opri din frămîntare. Tăiaţi aluatul rezultat în bucăţele de 3-4 cm şi daţi o formă romboidală.
Puneţi-le la copt în cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 min.
La sfîrşit, după ce îi scoateţi din cuptor, presăraţi deasupra zahăr pudră.
5.340 vizualizări
1.057 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.