Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Zaletti (biscuiţi veneţieni) |
Zaletti (biscuiţi veneţieni)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 250 g mălai, 250 g făină, 150 g zahăr, 4 ouă, 200 g unt, 100 g stafide, 1 lămîie rasă, vanilie, sare. Mod de preparare: Pentru a prepara aceşti biscuiţi tipici, trebuie să amestecaţi bine zahărul cu ouăle şi să lăsaţi stafidele să se înmoaie în apă călduţă. În alt vas, puneţi făina şi mălaiul, un vîrf de cuţit de sare, vanilia şi lămîia rasă şi amestecaţi-le. Apoi adăugaţi restul la acest amestec, fără a vă opri din frămîntare. Tăiaţi aluatul rezultat în bucăţele de 3-4 cm şi daţi o formă romboidală. Puneţi-le la copt în cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 min. La sfîrşit, după ce îi scoateţi din cuptor, presăraţi deasupra zahăr pudră.
5.340 vizualizări
Versiunea printabilă1.057 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |