Ruladă cu ciocolată şi căpşuni - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Ruladă cu ciocolată şi căpşuni

Ruladă cu ciocolată şi căpşuni

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 4 ouă, 125 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 125 g făină, 20 g cacao, 400 g căpşuni, 400 g iaurt gros, 90 g zahăr pudră, 6 foi de gelatină albă, 200 g frişcă bătută, cîteva căpşuni pentru ornat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se bat ouăle cu două linguri de apă călduţă, pînă ce devin spumoase. Se adaugă zahărul şi un plic cu zahăr vanilat - în ploaie -, amestecînd întruna, după care se încorporează făina şi praful de cacao cernute. Se întinde aluatul astfel preparat pe o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt şi se coace 12-15 minute în cuptorul încins la 200 grade C. Se scoate, se răstoarnă pe un şervet umezit, se îndepărtează hîrtia (udînd-o cu apă rece), se rulează aluatul cu ajutorul şervetului şi se lasă să se răcească.
Se curăţă căpşunile şi se taie cubuleţe. Jumătate din ele se pasează şi se amestecă cu iaurtul şi cu 70 g de zahăr pudră. Se încorporează gelatina înmuiată şi stoarsă şi se pune crema la rece, pînă ce încep să se întărească.
În frişca bătută se încorporează zahărul vanilat rămas şi se amestecă cu crema de iaurt şi restul de căpşuni tăiate cubuleţe. Se derulează aluatul, se unge cu un strat de cremă (lăsîndu-se o margine neunsă de 2 cm) şi se rulează la loc. Rulada se ţine cel puţin 2 ore la rece, după care se pudrează cu zahăr şi se ornează cu căpşuni.
2.396 vizualizări
665 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.