Ruladă cu cremă şi căpşuni - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Ruladă cu cremă şi căpşuni

Ruladă cu cremă şi căpşuni

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 4 oua, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 25 g zahar pudra, 75 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, zahar pentru rulat.
Umplutura: 300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine (sau de alte fructe), 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine (cu mixerul) cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana ce devin cremoase si se albesc. Albusurile si zaharul pudra se bat spuma, se cerne peste ele faina si praful de copt, se amesteca si se incorporeaza usor in galbenusurile frecate cu zahar. Aluatul astfel preparat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie si se coace imediat - 15-20 de minute - in cuptorul incins la 170 grade C. Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un stergar presarat cu zahar, se indeparteaza hartia, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
Separat, se amesteca iaurtul cu siropul. Gelatina se inmoaie in apa rece, se stoarce, se adauga doua linguri de apa, se pune pe foc intr-o craticioara si se lasa sa se dizolve incet la temperatura mica. Apoi se incorporeaza in amestecul de iaurt si sirop si se lasa sa se raceasca. Cand s-a intarit, se introduce frisca batuta. Se deruleaza usor aluatul si se unge cu crema, dupa care se ruleaza din nou si se baga la frigider sa se intareasca. Inainte de-a o servi, rulada se taie felii si pe fiecare felie se asaza cateva capsuni spalate, curatate si, eventual, taiate in doua.
1.852 vizualizări
645 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.