Salam din prune uscate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Salam din prune uscate

Salam din prune uscate

Ingrediente: 1 kg prune uscate (neafumate), 200 g zahar, 50 ml apa, 200-300 g nuci.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Nucile se prajesc 10 minute, cum s-a aratat in retetele precedente.Prunele se spala in 2-3 ape caldute, se sterg bine, intr-un servet de tifon, li se scot simburii (fara sa se tina in apa) si se trec prin masina de tocat carne. Intr-un castron de 2-3 l se pune zaharul si apa amestecindu-le pe foc, pina cind se dizolva zaharul, apoi se adauga prunele amestecind in continuare pe foc mic, pina ce se obtine o pasta omogena, consistenta , cu aspect lucios (unsuros). Castronul se ia de pe foc si in compozitie se adauga nucile taiate in felii groase. Pe foaie de nylon, presarata cu nuci macinate sau cu zahar pudra (pesmet din biscuiti), se pune cite o lingura cu virf din compozitie si se intoarce foaia de nylon peste ea; compozitia se prinde cu ambele miini peste nylon presind-o pentru a se obtine un rulou cu diametrul de 2 1/2 cm si pentru a nu ramine goluri. Imediat ruloul se asaza pe un platou, fara nylon. Cind toate rulourile sint gata se lasa 2-3 zile sa se usuce, ca sa capete o crusta la suprafata, apoi fiecare se inveleste in celofan si se pastreaza la loc uscat; la nevoie, se taie in felii de 1/2 cm grosime.Rulourile au un gust natural de prune uscate, nu necesita nici o aroma.Cu cit se pastreaza mai mult (2-3 luni), cu atit se intaresc si se pot taia mai usor.
3.842 vizualizări
831 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
17. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
21. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
23. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
28. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.