Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu peşte » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.315 vizualizări
1.193 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
10. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
16. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
20. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
29. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.