Ingrediente: O salată mică de cicoare creaţă, 3 felii graham, o lingură unt sau margarina, 6 linguri miez de dovleac, 2 linguri linte, o lingură seminţe de dovleac curăţate de coajă.
Sos: o lingură muştar dulce, 3 linguri oţet cu tarhon, 2 linguri untdelemn, 2 linguri ulei din sâmburi de dovleac, sare, piper măcinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Salata se curăţă, se spală, se scutură bine şi se taie în bucăţi. Pâinea, tăiată cubuleţe, se prăjeşte în grăsime până ce devine crocantă. Dovleacul, curăţat de coajă, se taie solzişori (pe răzătoarea de castraveţi) şi, ca să fie mai moale, se fierbe, timp de două minute, în apă sărată, şi apoi se clăteşte cu apă rece. Lintea fiartă se căleşte şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
Seminţele de dovleac, curăţate, se toacă, dar nu prea mărunt.
Sosul: se amestecă muştarul cu oţetul, se adaugă cele două feluri de untdelemn, se sărează şi piperează, după gust. Se toarnă acest sos peste salată, dovleac, cubuleţele de pâine, linte şi sâmburii de dovleac şi se amestecă totul bine.