Salată de fasole albă cu legume şi sardele - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate de legume » Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine.
Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.499 vizualizări
868 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.