Salată de peşte alb cu zeamă de legume - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu peşte » Salată de peşte alb cu zeamă de legume

Salată de peşte alb cu zeamă de legume

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: Zeama de legume: 1 tulpina de praz, 150 g patrunjel (radacina), 200 g telina (radacina), 1 ceapa, 1/2 legatura cimbru, 1-2 foi de dafin, 1 lingura boabe de piper alb, 3 boabe de ienupar, 0,7 l vin alb sec.
Salata: 2 kg fileuri de peste alb, cu pielita (cod, merluciu, salau, etc.), 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar verde, 1 legatura codite de ceapa verde, 150 g castraveciori murati (din borcan), 5 linguri otet de mere, sare, piper alb, zahar, 120 ml ulei, 200 g maioneza, 200 g smantana acrisoara, 1 lamaie si eventual 100 g icre negre.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zeama de legume: se curata si se taie cubulete prazul, patrunjelul, telina si ceapa, se pun intr-o oala impreuna cu cimbrul, foile de dafin, boabele de piper si de ienupar, vinul si 1,5 - 2 l de apa rece, si se fierb incet, 30 de minute din clipa cand zeama incepe sa clocoteasca.
Se spala fileurile de peste cu apa rece, se taie fiecare in trei, se lasa sa dea in cateva clocote impreuna cu zeama de legume, se ia oala de pe foc si se tine - fara capac - peste noapte, undeva la rece (cu peste cu tot).
A doua zi se indeparteaza pielita de pe fileuri si carnea se rupe bucati mai mari. Patrunjelul verde se toaca marunt, mararul se taie fin, iar coditele de ceapa verde rondele. Se taie castraveciorii murati cubulete. Se bat otetul, sarea, piperul, un varf de cutit de zahar si uleiul, se incorporeaza in sosul astfel preparat castravetii si jumatate din verdeata, se amesteca sosul cu bucatelele de peste, se acopera cu un capac si se lasa compozitia sa se marineze aproximativ doua ore. Se amesteca maioneza cu smantana acrisoara si se pun la rece.
Inainte de servire, se aseaza pe un platou in straturi - peste marinat, verdeata (ramasa), sos de maioneza + smantana si eventual cateva icre negre, si se garnisesc cu felii subtiri de lamaie.
3.401 vizualizări
886 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
7. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
12. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.