Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu carne de vită sau porc » Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga

Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g cartofi mai mărunţi, sare, 300 g praz, 2 cepe, 100 g şuncă de Praga cu grăsime cu tot, 1 legătură mărar, 150 g iaurt, 150 ml lapte, piper proaspăt macinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb 15 minute în apă cu sare. Se curăţă prazul, se îndepărtează părţile de culoare verde închis şi se taie fîşii late de 2 cm. Ceapa curăţată se taie mărunt, iar şunca de Praga cubuleţe. Se spală mărarul, se zvîntă şi se toacă. Se prăjesc cubuleţele de şuncă la foc mic, într-o tigaie de teflon, se adaugă ceapa şi fîşiile de praz şi se lasă să se călească pînă ce devin sticloase. Cartofii se scurg, se lasă puţin să se răcească şi se curăţă de coajă. Cei mai mari se taie eventual în două, iar ceilalţi se lasă întregi. Se amestecă iaurtul cu laptele, se încorporează sarea şi mărarul tocat şi se toarnă peste cartofi. Se adaugă amestecul de şuncă + ceapă + praz, se lasă peste noapte să se pătrundă bine şi, înainte de a servi salata, se mai gustă o dată de sare şi piper.
3.023 vizualizări
709 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.