Salată vietnameză de calamar prăjit - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu raci, melci, fructe de mare » Salată vietnameză de calamar prăjit

Salată vietnameză de calamar prăjit

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: 1 lingurita pudra de chili, 1 lingurita piper cayenne, 1 lingurita ghimbir pisat, 1 lingurita coriandru vietnamez pisat, sare si piper proaspat rasnite dupa gust. 0,5 kg calamar, inclusiv tentaculele, curatat, 1/4 ceasca zeama de lamaie, 2 lingurite miere, 1 lingurita nuoc nam (sos de peste vietnamez, disponibil in magazinele cu specific asiatic), 1 lingurita usturoi tocat marunt, 1 lingurita ardei iute proaspat tocat marunt, 3/4 ceasca muguri de fasole mung, 1 ardei gras rosu taiat julien, 1/4 ceasca menta proaspata tocata, 1/4 ceasca alune nesarate prajite si taiate grosier, laptuca verde.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pregatiti gratarul sau incingeti tigaia pe foc. Intr-un castron mic amestecati pudra de chili, piperul, ghimbirul, coriandrul, sarea si piperul. Frecati carnea de calamar cu acest amestec.
Puneti calamarul (numai corpurile) pe gratar si fixati bucatile cu o caramida curata, invelita in folie de aluminiu, sau cu o tigaie mare si grea. Prajiti 1-1,5 minute pe fiecare parte. Indepartati obiectul care fixeaza calamarul si mai prajiti inca 30 de secunde, intorcand din cand in cand. Transferati calamarii prajiti pe un platou. Puneti tentaculele pe gratar si prajiti cam 2 minute, rasucindu-le ca sa se rumeneasca uniform. Luati-le de pe gratar. Taiati corpurile de calamar in inele de 1,5-2 cm si, daca este necesar, taiati tentaculele in bucati de cate o inghititura.
Intr-un castron, amestecati zeama de lamaie, mierea, nuoc nam, usturoiul si ardeiul iute. Asezonati cu sare si piper. Adaugati bucatile de calamar si dati-le prin amestec, ca sa se imbrace in el. Adaugati mugurii de fasole si ardeiul gras si amestecati. Presarati menta tocata si alunele. Aranjati laptuca pe un paltou si deasupra puneti amestecul cu calamar.
11.606 vizualizări
1.086 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
6. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.