Sărăţele cu smântână şi caşcaval - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Sărăţele cu smântână şi caşcaval

Sărăţele cu smântână şi caşcaval

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg făină de patiserie, 250 g margarină, 300 g untură, 5 linguri smântână, 1 lingură sare fină, 20 g drojdie, 200 g caşcaval ras pe răzătoarea mică, 3 gălbenuşuri de ou, 100 ml apă, 50 ml lapte pentru drojdie.
Pentru presărat deasupra aluatului gata întins: 1-2 gălbenuşuri de ou bătute, 1 lingură cafea filtru, chimen, 100 g caşcaval ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Drojdia se pune în puţin lapte călduţ îndulcit şi se lasă la căldură sa crească cca. 10 min.

Între timp, se cerne făina, se pune pe planşeta şi se adaugă restul ingredientelor, fără a le frământa, inclusiv cele 200 g de caşcaval ras, mai puţin apa. Când a crescut drojdia, se face un cuib în făină şi se toarnă drojdia dospită, se frământă bine aluatul până se desprinde de pe mână. Dacă nu se leagă, se adaugă apă la temperatura camerei (bucătăriei).

După ce s-a frământat bine, se face aluatul sul din care se taie bucăţi pentru întins. Foaia se întinde pe planşetă cam de 3 mm grosime. Dacă se fac sub formă de covrigei (cu forma de covrigei), aluatul întins va fi mai mare, iar dacă se fac sub forma de beţişoare aluatul se întinde sub formă de dreptunghi, lăţimea fiind egală cu lungimea beţişoarelor.

Înainte de a le tăia sau decupa aluatul, se unge cu gălbenuş bătut cu cafeaua filtru fără zahăr şi deasupra se presară chimen sau caşcaval, după gust, după care se decupează formele dorite. Este foarte gustos dacă în aluat se pune o lingură-două de chimen măcinat fin (se găseşte în comerţ), iar deasupra se pune caşcavalul ras.

Sărăţelele sub formă de beţişoare se pot servi aşezate în pahare drepte, în aşa fel ca 1/2 să fie afară din pahar.
6.987 vizualizări
906 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.