Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două “x”-uri pe ambele părţi, după care se ung cu puţin ulei şi în interior, şi în exterior. Se înveleşte fiecare peşte într-o bucată de hîrtie pergament şi se aşează pe un grătar încins. Se lasă cîte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peştelui). Se scot apoi peştii din pergament şi se pun pe platoul de servire, lăsîndu-se să se răcească bine.
În acest timp, se pregăteşte un sos din restul de ulei, zeama de lămîie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat. Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci şi se servesc.