Scrumbii cu ciuperci (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Scrumbii cu ciuperci (II)

Scrumbii cu ciuperci (II)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenuşuri, 120 g unt, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julien, iar ceapa verde se taie în bucăţi lungi de 2-3 cm. Scrum­biile se curăţă, înlăturîndu-li-se capul şi intestinele, se spală şi se usucă apoi cu un prosop de hîrtie. Se taie în bucăţi şi se ung cu sare şi piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt. Se adaugă peste ele ciupercile, ceapa uscată şi cea­pa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămîie, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute. Cînd este gata, se scot legu­me­le şi peştele şi se aşază pe platoul de servire. Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbe­nu­şuri şi restul de unt.
Se acoperă scrum­biile şi garnitura de legume cu sos şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.
3.042 vizualizări
725 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
4. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.