Somon cu sos alb (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Somon cu sos alb (I)

Somon cu sos alb (I)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g fileuri de somon, 500 g castraveţi verzi, 250 ml lapte dulce, 1 lămîie, 2 linguri făină, 1 gălbenuş de ou, 1 lingură unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit praf de curry, sare, piper, alune.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Untul se topeste într-o cratiţă, apoi se adaugă făina şi se prăjeşte puţin.
Se pune laptele dulce treptat, amestecînd cu un tel ca să se omogenizeze sosul.
Se adaugă apoi gălbenuşul şi se condimentează cu sare şi piper. Se presară praful de curry, se toarnă jumătate din sucul de lămîie şi se amestecă totul pînă rezultă un sos pufos.
Fileurile de somon se curăţă de solzi, se spală şi se stropesc cu sucul de lămîie rămas. Se condimentează cu sare şi cu piper şi se lasă să stea zece minute acoperite cu un capac.
Se încinge grătarul, se unge cu ulei şi se aşează fileurile deasupra.
Se lasă să se prăjească trei minute pe fiecare parte, apoi se servesc alături de castraveţii tăiaţi în felii, sosul alb şi alunele sfărîmate.
Pestele se poate prepara şi în tigaia de teflon.
7.131 vizualizări
840 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.