Stridii gratinate cu spanac - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Stridii gratinate cu spanac

Stridii gratinate cu spanac

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 48 stridii, 500 g spanac, o ceapa, 1 catel de usturoi, unt, 3 linguri de ulei, piper.
Pentru sosul alb: 250 ml de smantana, 40 g unt, 40 g faina, 30 g de branza rasa, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curatati si spalati spanacul. Puneti spanacul intr-o tigaie cu putina sare si apa si inabusiti-l la foc mic timp de 5 minute, dupa care il scoateti si il tocati mai mare. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul, adaugati spanacul astfel pregatit si il rumeniti timp de cateva minute. Stridiile, spalate in prealabil, si cu ceapa si usturoiul tocate fin se pun intr-o tigaie, se acopera cu capacul si se tin la foc iute timp de 5 minute, asa incat sa nu se deschida. Se dau deoparte de pe foc si se scot stridiile, care se lasa sa se zvante. Zeama rezultata se strecoara si se tine la indemana. Pentru sosul alb se topeste untul, se incorporeaza faina si smantana si se adauga zeama obtinuta anterior, si se tine pe foc mic pana cand se obtine un sos cremos, usor fluid. Stridiile si sosul obtinut se pun impreuna intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra branza rasa si se pun in cuptorul incalzit la 220°C timp de 5-10 minute.
Se servesc imediat.
4.508 vizualizări
866 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
16. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
17. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
18. Supă de scoici (midii, stridii) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
21. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.