Ştrudel cu morcovi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Ştrudel cu morcovi

Ştrudel cu morcovi

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina, sare, 1 ou, 1 galbenus, 125 g smantana, 80 g unt (margarina), faina pentru planseta.
Pentru umplutura: 400 g morcovi, 100 g telina, 50 g linte, 250 g branza de vaca, 2 oua, piper, nucsoara, 1 galbenus, 2 linguri frisca lichida (nebatuta).
Pentru sos: 400 g iaurt, 1 legatura busuioc, 1/2 lamaie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se framanta un aluat neted din faina, 1 varf de cutit de sare, 1 ou intreg, 1 galbenus, smantana si untul lasat sa se inmoaie, se inveleste in folie de plastic si se lasa sa stea in frigider o jumatate de ora.
Umplutura: Se curata morcovii si telina si se taie cubulete. Se introduc intr-o oala cu apa sarata clocotita si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Dupa un minut, se adauga si lintea. Se strecoara apoi printr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se freaca branza de vaci cu ouale, se gusta de sare, piper si nucsoara si se amesteca cu legumele fierte.
Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, pe un stergar de bucatarie presarat cu faina (dimensiunea 30x40 cm), se unge cu umplutura de legume si oua si se ruleaza. Se asaza strudelul intr-o tigaie tapetata cu hartie pentru copt, se unge cu galbenusul amestecat cu smantana si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 180 grade C (in timpul coptului, se mai unge o data cu ou si smantana).
Apoi se stinge focul si se lasa inca 10 minute sa se “odihneasca” in cuptorul cald.
Se serveste cald sau rece, cu un sos preparat din iaurtul amestecat cu frunzulitele de busuioc (taiate marunt), sare, piper si putina zeama de lamaie.
1.775 vizualizări
636 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
9. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
10. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ştrudel cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.