Sufleu de caise cu şodou de vanilie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Sufleu de caise cu şodou de vanilie

Sufleu de caise cu şodou de vanilie

Ingrediente: Crema: 4 albusuri, 200 g zahar tos, o lingura cu virf marmelada de caise (150 g), 250 g frisca pentru ornat cu sau fara gelatina.
Sodoul: 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 30 g zahar, zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si marmelada si spuma se bate in continuare pe un vas cu apa clocotita, 8-10 minute, ca si pentru bezele.Spuma se desarta intr-o cratita de 1 1/2 l unsa cu unt solid, care se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu.Cratita se asaza intr-o tava cu apa fierbinte pusa din timp in cuptor.Focul se reduce imediat, la submijlociu, lasind sufleul sa se coaca 25-30 minute, fara sa se deschida cuptorul 15 minute; dupa aceea focul se reduce mai multdaca cuptorul rumeneste prea tare.Sufleul nu trebuie sa se rumeneasca, ci numai sa se intareasca.Sufleul se scoate apoi din tava lasindu-l apoi sa se raceasca in forma in care s-a copt pina a doua zi.Se tine in frigider 2-3 ore, ca sa devina mai consistent; se dezlipeste de marginea cratitei, daca s-a lipit ca sa nu impiedice rasturnarea.Deasupra se pune un platou cu marginea de cca 3 cm inaltime si, printr-o miscare rapida se rastoarna impreuna cu cratita. Se orneaza deasupra cu frisca cu sau fara gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat.Se poate servi si neornat.Intr-un lighenas smaltuit de cca 2 l, galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar (sa nu fie prea dulce, deoarece este si siropul de la crema) si se dilueaza cu laptele rece, adaugat cite putin la inceput.Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate cu telul in forma de para 10 minute, pina cind se leaga ca un sodou subtire, insistind pe fundul cazanelului ca sa nu se coaguleze galbenusurile.Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat, lasindu-l sa se raceasca.Sodoul rece se toarna in jurul cremei pe platou;se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se serveste.
2.821 vizualizări
821 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
7. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
9. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
11. Corn cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
13. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Sufleu de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
18. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
19. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
20. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
23. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
26. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
28. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.