Supă cleştar - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă cleştar

Supă cleştar

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g pulpa vitel (manzat), 1 ceapa mare sau doua mai mici, 1 morcov (aproximativ 200 g), 200 g mazare verde, 2 l apa, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aceasta supa speciala se pregateste doar din carne de vitel (manzat), care este mai slaba. Supa se poate servi si rece. Carnea de vita se curata de pielite si se taie cubulete, potrivite ca marime. La servire nu se va utiliza toata carnea, restul folosindu-se pentru alte preparate. Intr-un vas se pune apa la fiert impreuna cu ceapa curatata si introdusa intr-un tifon, ca sa nu se imprastie in supa. Se adauga la inceput doar o mica cantitate de sare ca sa ajute la formarea spumei. Supa se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Carnea trebuie sa fiarba in clocote foarte mici. Trebuie sa fie perfect limpede. Se fierbe in vas descoperit, nu la oala sub presiune, aproximativ o ora. Trebuie sa ramana aproximativ 1,5 litri de supa. Carnea trebuie sa fie bine fiarta, dar nu trebuie sa se desire. Tocmai de aceea trebuie verificata periodic. Se inteapa cu o furculita. Daca este fiarta aceasta trebuie sa patrunda cu usurinta, dar bucatile de carne trebuie sa fie totusi compacte.(sa isi pastreze forma initiala). Cand carnea este fiarta, se adauga morcovul taiat cubulete si mazarea. Putem folosi un mix de legume (morcovi si mazare). Se fierbe doar 5 minute, dupa care se potriveste de sare si piper. Pentru aceasta supa, care este bine se fie usor mai picanta, se adauga boabe de piper taiata in jumatate, care sa aromatizeze supa fara sa o iuteasca prea mult. Daca am fiert o carne mai grasa, zeama rezultata se degreseaza in mod obligatoriu.
In farfurie se adauga 3-4 cubulete de carne, supa si legumele. Este foarte aspectuoasa si de aceea se serveste simpla, fara nici un alt adaos. Cine doreste poate alatura la aceasta supa si cateva crutoane aurii de paine. Servita rece, supa devine usor gelatinoasa. Este la fel de aspectuoasa si de gustoasa.
3.571 vizualizări
964 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.