Supă cretană de fasole uscată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu legume » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.658 vizualizări
739 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.