Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 4 dovlecei, 1 morcov, 1/2 păstîrnac, 1 ceapă, 1 lingură untdelemn, 1 ceşcuţă orez, 1/2 lingură făină, 2 l apa, 150 g smîntînă, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se rad, se taie felii nu prea subtiri ca sa nu se sfarime, se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul, si se lasa la un foc mic 15-20 min. Se pune untdelemnul intr-o tigaie, se adauga faina, se amasteca bine, se adauga citeva linguri de supa, apoi se rastoarna in supa, care se mai lasa sa fiarba 10-15 min.
Cind supa este gata, se adauga smintina si se serveste la masa cu saleuri de cascaval.