Supă de ghebe cu găluşte - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu legume » Supă de ghebe cu găluşte

Supă de ghebe cu găluşte

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g ghebe, 200 g ciuperci champignon, 2 morcovi, 2 cepe, 1/2 ţelină, 300 g fasole verde, 200 g mazăre, 2 ouă, 4 linguri griş, 1/2 linguriţă bicarbonat, 100 ml ulei, sare, pătrunjel, smîntînă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe sau jumătăţi. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe.
Se pun la fiert doi litri de apă şi, cînd a început să clocotească, se pun legumele tocate. Se adaugă o lingură de sare, uleiul, mazărea şi fasolea tăiată în bucăţele. Cînd legumele sînt aproape fierte, se adaugă cele două tipuri de ciuperci curăţate, spălate şi tăiate în felii.
Într-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu grişul, bicarbonatul de sodiu şi o jumătate de linguriţă de sare. Albuşurile se mixează separat, apoi se adaugă la compoziţia de griş. Se amestecă, se udă o lingură de apă rece şi se ia din compoziţie.
Se introduce lingura în supa fierbinte şi se lasă să cadă compoziţia. Se lasă să se umfle grişul şi, dacă găluşca se desface în apă, se mai adaugă puţin griş.
Se repetă operaţia pînă cînd se termină aluatul de griş. Găluştele se fierb în supa care clocoteşte timp de 10-15 minute.
Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă tocată şi smîntînă.
3.360 vizualizări
891 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.