Supă de limbă de vacă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de limbă de vacă

Supă de limbă de vacă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500-600 g limbă de vacă, 2 morcovi, praz, pătrunjel, 1-2 frunze varză, 2-3 roşii, piper, sare, apă, 1 păstîrnac.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală bine limba de mai multe ori în apă caldă, frecînd-o cu mălai, pentru a înlătura orice murdărie care se găseşte între porii mari ai limbii. Se clăteşte apoi în apă rece, se opăreşte în apă clocotită şi chiar se lasă să dea 2-3 clocote, după care se jupoaie, înlăturînd toată pieliţa în care este îmbrăcată limba. Limba astfel curăţată şi limpezită în apă rece se aşează într-un vas cu apă fierbinte, la foc. Cînd a dat în clocot, se strînge toată spuma care s-a format pe deasupra, apoi se adaugă o lingură de apă rece, care ajută la formarea spumei. Se strînge din nou şi se repetă această operaţie de cîte ori este nevoie. Se lasă supa să fiarbă încet, la un foc potrivit, şi, cînd nu se mai formează spumă, se adaugă ceapa şi zarzavatul curăţat, spălat şi crestat în patru. Se acoperă vasul cu un capac pentru ca supa să nu scadă prea mult, lăsînd într-o parte o mică deschizătură pe unde să iasa aburii. Roşiile, curăţate de sîmburi şi pieliţe, se taie în felii, apoi se adaugă împreună cu boabele de piper cînd limba este aproape fiartă. Se lasă să mai fiarbă 15-20 min cînd, fiind gata, se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească. Se strecoară apoi jumătate din cantitate într-o cratiţă, în care se fierbe garnitura cu care supa va fi servită la masă (găluşte, orez şi griş). Cînd garnitura este fiartă, se răstoarnă supa în castron, iar pe deasupra se presară pătrunjel tocat fin.
3.945 vizualizări
862 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
25. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.