Supă de linte şi pui - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de linte şi pui

Supă de linte şi pui

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 cubuleţ de unt (25 g), 1 morcov mare, 1 ceapă medie, 1/2 de ţelină, 100 g ciuperci, 2 linguri de vin alb sec, 1 l supă de pui, 100 g linte (1/2 pahar de 250 g), 200 g pui, 1 frunză de dafin, 1 linguriţă de cimbru.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie cubuleţe ceapa, morcovul, ţelina, ciupercile. Într-o oala de 3 l se topeşte untul la foc mediu şi se adaugă legumele tăiate şi puţină apa, cam 50 ml. Se călesc 5 minute până încep să se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă supa, vinul, dafinul şi cimbrul. Se dă focul la mic, se acoperă oala şi se lasă sa fiarbă cam 30 de minute până se înmoaie legumele.
Într-o tigaie de teflon se frige puiul dat cu puţină sare. Se taie în bucăţele de 2–3 cm.
Se pune şi lintea în oala de supă şi se lasă încă 40 de minute să fiarbă, tot cu capac. Se verifică din când în când sa nu scadă prea mult şi se completează cu apa dacă este nevoie. Nu puneţi sare decât spre sfârşit după ce o gustaţi, pentru că în general, supa e deja sarată.
Se verifică dacă lintea e fiartă. Se adaugă şi puiul tăiat şi se mai lasă să dea într-un clocot.
2.141 vizualizări
673 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.