Supă de pui cu lămâie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de pui cu lămâie

Supă de pui cu lămâie

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g pui (bucati), 1 morcov, 1/4 radacina de telina, 2 cepe, o lingurita boabe de piper, o foaie de dafin, sare, 1/2 ceasca orez cu bobul lung, o lamaie, 2 oua, 2 linguri patrunjel verde tocat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l de apa (nu mai mult) si se lasa sa dea in fiert fara capac. Se curata morcovul, telina si ceapa si se taie nu prea marunt. Se indeparteaza spuma, se introduc zarzavatul, boabele de piper si foaia de dafin, se sareaza si se lasa sa fiarba (cu capac) la foc mic, circa o ora. Se scoate carnea, se strecoara supa, se pune iarasi pe foc, se adauga orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 15 minute (fara capac). Se curata carnea fiarta de pielita, se dezoseaza si se taie fasii. Lamaia, spalata cu apa fierbinte, se taie in doua. Din fiecare jumatate se taie cate doua felii subtiri, dupa care jumatatile se storc de zeama. Intr-un castron se bat bine ouale cu zeama de lamaie, adaugandu-se - putin cate putin - o ceasca de supa fierbinte. Se toarna apoi in oala impreuna cu fasiile de carne. Se lasa supa sa se-nfierbante bine (sa nu dea in clocot) si, cand se serveste, se presara cu patrunjel verde tocat si se garniseste cu felii de lamaie.
2.320 vizualizări
737 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.