Supă de scoici (midii, stridii) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de scoici (midii, stridii)

Supă de scoici (midii, stridii)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g scoici (midii, stridii), 1 ceapa mijlocie, 50 ml ulei de floarea soarelui sau masline, un catel de usturoi, sare si piper dupa gust, 1,5 l apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: O supa foarte gustoasa se obtine din midii. Cum acestea se gasesc din pacate mai greu, se poate folosi orice alta scoica, chiar si cele de apa dulce, desi supa va fi mai putin gustoasa. Scoicile se incearca cu un cutit introdus intre valve pentru a vedea daca sunt vii. Se freaca apoi insistent cu o perie pentru a indeparta nisipul. Chiar daca vor fi curatate foarte bine este posibil ca intre valve sa ramana totusi fire de nisip. De aceea este recomandabil sa strecuram zeama de scoici inainte de intrebuintare. Apa se pune la fiert. In tot acest timp scoicile se tin in apa rece. Separat se caleste ceapa in ulei pana devine translucida, nu aurie. La sfarsit se adauga catelul de usturoi taiat cat mai marunt.
Cand apa clocoteste se introduc scoicile. Acestea trebuie sa se deschida in cateva zeci de secunde. Cele care nu s-au deschis se arunca. Se fierb la foc viu aproximativ 10 minute. Cu ajutorul unei spumiere se scot pe un platou si se se separa carnea de valve. Acestea nu se arunca, ci se pastreaza pentru alte preparate. Zeama rezultata e strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu ceapa calita usor. Se lasa sa fiarba 5 minute pana se inmoaie bine ceapa. Se adauga carnea de scoica si se mai lasa sa fiarba 5 minut. Nu se fierbe mai mult pentru ca se intaresc si isi pierd fragezimea. Se adauga doar sare si piper, pentru a nu acoperi gustul natural al supei. Cine doreste poate adauga in supa innainte de a fi servita o bucatica de unt proaspat de 85% grasime.
Supa se serveste simpla sau cu crutoane de paine. Este foarte gustoasa chiar si rece servita la cina.
15.486 vizualizări
912 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.