Supă de scoici cu tarhon - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de scoici cu tarhon

Supă de scoici cu tarhon

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g scoici în cochilie, o jumătate de ţelină, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un fir de praz, o ceapă, 150 g unt, 100 ml vin alb sec, doi litri apă, sare, piper, tarhon, mărar, o lămâie, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Prazul şi ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.
Se topeşte untul într-o oală şi se adaugă legumele tocate. Se călesc, se adaugă prazul şi ceapa şi se mai lasă trei minute. Se toarnă un litru de apă şi se fierbe.
Scoicile se spală foarte bine cu apă rece. Se pun peste compoziţia din oală, se acoperă cu un capac şi se lasă până când s-au deschis toate scoicile. Se scot din oală cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Supa rămasă se strecoară şi se pune în altă oală. Mărarul şi tarhonul se spală, se toacă şi se pun într-o cratiţă.
Se adaugă vinul, restul de apă şi se fierbe 20 de minute. Se amestecă supa în care au fiert scoicile cu supa de verdeţuri strecurată, se adaugă scoicile, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă nucşoara şi se amestecă.
Se serveşte fierbinte, cu felii de lămăie şi vedeaţă tocată.
2.249 vizualizări
705 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.