Tartă Tatin cu mere (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.315 vizualizări
774 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
12. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.