Tartă Tatin cu mere (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă Tatin cu mere (II)

Tartă Tatin cu mere (II)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 250 g făină, 150 g unt (moale), 300 g zahăr, 1 ou, 2 kg mere, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneţi făina într-un castron, faceţi la mijloc o gropiţă şi spargeţi oul. Adăugaţi un vârf de cuţit de sare, 100 g zahăr şi 100 g unt. Amestecaţi bine cu vârfurile degetelor până obţineti un aluat. Înveliţi-l într-o folie şi lăsaţi-l 30 min. să se odihnească în frigider.

Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în patru şi îndepărtaţi partea lemnoasă şi sâmburii.

Încălziţi cuptorul la 180°C.

Puneţi restul de zahăr într-o formă de metal şi lăsaţi-l să se topească la foc mic, împreună cu 50 g unt. Luaţi forma de pe foc şi aşezaţi pe fundul ei merele. Puneţi-o iar pe foc şi lăsaţi să se călească încet, fără să amestecaţi, până ce se caramelizează uşor.

Întindeţi aluatul pe planşeta înfăinată, având grijă să depăşească puţin diametrul formei în care se află merele, aşezaţi-l peste mere şi vârâţi marginile spre interiorul formei. Înţepaţi-l din loc în loc cu furculiţa şi daţi forma la cuptor. Lăsaţi tarta să se coacă 25 min. (până se rumeneşte).

Scoateţi-o din formă şi serviţi-o caldă, eventual cu smântână.
2.073 vizualizări
674 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.