Tartă cu căpşuni (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu căpşuni (I)

Tartă cu căpşuni (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: Aluatul: 180 g faina, 100 g unt sau margarina, 1 varf de cutit de sare, 50 g zahar, 1 galbenus si boabe de fasole uscate pentru copt.
Crema: 80 g zahar, 3 oua, 75 g unt sau margarina, 1 portocala, circa 100 ml suc de portocale.
Pentru garnisit: 500 g capsuni.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: se framanta (mai intai cu mixerul, apoi cu mana) un aluat neted din faina, unt (inmuiat), sare, zahar si galbenusul de ou. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la rece cam o jumatate de ora. Se intinde - cu mana - pe fundul unei forme de tarta (diametrul 28 cm) si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se acopera aluatul cu o hartie de pergament, peste care se pun boabele de fasole si se coace 18-20 de minute la 200 grade C, dupa care hartia si fasolea se indeparteaza.
Crema: se bat spuma ouale cu zaharul si se adauga, amestecand incontinuu, untul topit. Portocala clatita cu apa fierbinte se curata de coaja, din care jumatate se taie fasii subtiri. Apoi se stoarce, iar zeama (150 ml) se incorporeaza in crema. Crema de portocala se toarna peste aluat, se da focul mai mic (175 grade C) si se baga tarta la cuptor. Se coace circa 30 de minute, pana ce se intareste crema. In ultimele 10 minute se poate acoperi cu hartie pentru copt, iar cand e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Inainte de-a o servi, se acopera cu felii de capsuni si se garniseste cu fasii de coaja de portocala. Important: sucul de portocale se poate inlocui cu 100 ml de lichior de portocale.
2.888 vizualizări
781 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
12. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.