Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie

Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 140 g unt, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri.
Pentru cremă: 1/2 l lapte, 140 g zahăr, 4 gălbenuşuri, 50 g făină, 1 baton vanilie.
În plus: 400 g căpşuni.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se freacă uşor între palme untul tăiat bucăţele cu făina, se adaugă zahărul şi gălbenuşurile şi se frămîntă un aluat fraged, care se ţine cel puţin două ore la frigider. Se îmbracă cu aluat o formă mare de tartă unsă cu unt, se înţeapă aluatul cu o furculiţă şi se dă 30 de minute la cuptorul încins la 180 grade C.
Crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce devin spumoase. Se adaugă făina (puţin cîte puţin) şi se subţiază cu laptele fiert împreună cu batonul de vanilie. Se aşează vasul cu cremă pe baia de apă şi se amestecă întruna pînă ce se îngroaşă, după care se ia de pe baia de apă şi se bate crema cu telul pînă ce se răceşte.
Se pune un strat de cremă de vanilie pe fundul tartei coapte şi răcite, iar peste cremă se aşează căpşunile tăiate în două. Cînd se serveşte, se presară - eventual - cu puţin zahăr pudră.
3.646 vizualizări
651 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.