Tartă cu căpşuni şi mascarpone - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu căpşuni şi mascarpone

Tartă cu căpşuni şi mascarpone

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g faina, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, 60 g zahar, 1 zahar vanilat, 80 g unt moale, 30 g migdale macinate, 1 ou, 1 lingura apa rece.
Pentru umplutura: 250 g mascarpone (se gaseste in comert), 200 g iaurt, 40 g zahar pudra, 3 linguri zeama de lamaie, 3 foi gelatina alba, 750 g capsuni, 3 linguri dulceata de capsuni.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta aluatul (din toate ingredientele de mai sus), se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la rece 2 ore. Se unge o forma de tarta, care se tine si ea la rece si se incinge cuptorul la 200 grade C.
Se intinde aluatul pe planseta infainata, se imbraca cu el forma, inclusiv marginile (1,5 cm), care se apasa cu degetele in partea de sus si se inteapa pe fund cu o furculita. Se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de fasole sau mazare uscata (ca sa nu se umfle) si se coace 10 minute. Se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele si se coace inca 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se amesteca mascarpone (o smantana groasa) cu iaurtul, zaharul pudra si zeama de lamaie. Se inmoaie si se dizolva gelatina, se amesteca cu putina crema si se incorporeaza apoi in restul compozitiei. Se intinde crema peste aluat si se lasa sa stea la rece minimum doua ore.
Se taie in doua capsunile spalate si curatate si se infig una langa alta in crema (cu varfurile indreptate in sus). Cu doua ore inainte de-a servi tarta, se toarna peste ea dulceata de capsuni incalzita.
3.569 vizualizări
699 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.