Tartă cu dovlecei şi orez - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă cu dovlecei şi orez

Tartă cu dovlecei şi orez

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 ceaşcă orez cu bobul lung, 2/3 ceaşcă lapte, 2/3 ceaşcă apă, 1 kg dovlecei mici, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură pătrunjel verde tocat, 1/2 linguriţă măghiran sau oregano uscate, cca 1/3 ceaşcă pesmet, 1 ou, 1 albuş, 1/2 ceaşcă parmezan ras, sare, piper, 1-2 linguri unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se fierbe orezul cca 10 minute în lapte, apă şi un strop de sare, apoi se lasă să se răcească. Se curăţă dovleceii de coajă şi de seminţe şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o sită deasupra unui vas, se presară cu sare şi se lasă să stea 15 minute până încep să-şi lase zeama - zeamă care se păstrează. Dacă sunt prea săraţi, se mai trec sub un jet de apă rece. Se zvântă apoi cu un şervet de bucătărie. Separat, se călesc în uleiul încins ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat; când încep să se aurească, se adaugă dovleceii împreună cu 1/4 ceaşcă din zeama păstrată. Se acoperă parţial şi se lasă să fiarbă la foc mic 7 minute, amestecând des cu o lingură de lemn; dacă mai este nevoie, se mai adaugă din zeama păstrată, pentru a nu se prinde de cratiţă. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat, măghiran sau oregano, orezul şi laptele în care a fiert şi atât pesmet cât să absoarbă lichidul din compoziţie. Se încorporează oul şi albuşul bătute, împreună cu 1 lingură parmezan ras, sare şi piper după gust. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă compoziţia într-o formă de tartă unsă cu ulei. Se nivelează, se presară restul de pesmet (cca 3 linguri) şi de parmezan ras (cca 3 linguri), se pun deasupra bucăţele de unt şi se coace tarta în cuptorul încins cca 35 de minute.
2.049 vizualizări
711 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
20. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.