Tartă cu portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu portocale

Tartă cu portocale

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina, 110 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 5 g migdale macinate, 80 g zahar, 1 ou, 1 portocala.
Pentru garnitura: 4 oua, 200 g zahar, 3 portocale, 180 g unt topit, 75 g migdale macinate.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala portocala, se sterge, se rade jumatate din coaja, apoi se taie in doua si se stoarce.
Intr-un castron se pun faina, zaharul, pudra de migdale, untul taiat bucatele si coaja rasa de portocala si se framanta cu varfurile degetelor pana ce se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul batut si jumatate din sucul de portocala (cealalta jumatate se pune de-o parte) si se amesteca cu aluatul care se aduna in forma de sfera, se inveleste intr-o folie de plastic si se baga 15 minute la congelator.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu unt forma de tarta. Se prepara apoi garnitura: se spala portocalele, se rade coaja, se storc si la sucul obtinut se adauga si cel ramas de la prima portocala.
Intr-o cratita, se bat ouale cu zaharul, se adauga sucul de portocale si crema astfel obtinuta se fierbe incet, la foc mic, circa 10 minute, amestecand intruna. Se trece printr-o sita si se adauga untul topit, batand incontinuu, si apoi migdalele macinate. Se-ntinde aluatul, se tapeteaza cu el forma si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna apoi crema, se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute.
Cand este gata, tarta se rastoarna si se serveste dupa ce s-a racit.
1.576 vizualizări
651 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
12. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
24. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
27. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.