Tartă cu varză acră şi costiţă afumată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Tartă cu varză acră şi costiţă afumată

Tartă cu varză acră şi costiţă afumată

Timp de preparare: 1 h 35 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 200 g făină, 100 g unt.
Umplutură: 2 cartofi, 200 g costiţă afumată, 2 cepe, 300 g varză acră, 1 căpăţână mică de usturoi, 100 g smântână, 1 cană lapte, 3 ouă, nucşoară, zahăr, 1 linguriţă chimen, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Amesteci făina cu untul şi un praf de sare până obţii un aluat moale pe care-l laşi la rece jumătate de oră. În acest timp, pregăteşti umplutura: Laşi varza la desărat în apă rece, fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi-i tai cubuleţe. Tai apoi costiţa bucăţele, o prăjeşti ca să-şi lase grăsime, adaugi ceapa tocată şi le căleşti împreună. Presezi varza bine, o tai fideluţă şi o adaugi în cratiţă cu ceapa şi costiţa. După ce s-a înmuiat varza, adaugi cartofii, usturoiul pisat, potriveşti de sare şi piper şi dai cratiţa deoparte.

Întinzi aluatul, îl aşezi într-o formă de tartă, pui umplutura şi dai totul la cuptor pentru 10 minute. În acest timp, amesteci bine ouăle cu smântâna, laptele şi un praf de sare şi de nucşoară, pui şi chimenul şi torni amestecul peste tartă. O laşi la cuptor pentru încă 40-50 de minute.
Se serveşte caldă.
2.942 vizualizări
855 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.