Tartă de ciocolată (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă de ciocolată (I)

Tartă de ciocolată (I)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Blatul: 20 biscuiti Digestive, 2 linguri zahar, 125 g unt sau margarina. Umplutura de ciocolata: 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, coaja rasa de la o portocala, 4 dl smintina de frisca,
400 g ciocolata (inchisa la culoare), 2 banane.
Decor: felii de portocala.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile de biscuiti si se amesteca.
Aluatul se preseaza intr-o forma cu margini detasabile, de circa 25 cm in diametru.
Se coace blatul circa 10 minute.
Galbenusurile si zaharul pentru umplutura se pun intr-o cratita. pe foc mic. Se adauga coaja de portocala si 1 dl din smintina de frisca. Se fierbe la foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se fierbe restul de smintina (3 dl). Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici. Se amesteca pina se obtine o crema fina.
In crema de ciocolata se adauga crema din galbenusuri, putin cite putin, amestecind continuu.
Se intinde un strat subtire din crema peste aluat, deasupra se pune un start din felii de banane, se toarna restul de crema deasupra.
Se lasa la frigider citeva ore sa se intareasca.
Se desface usor marginea formei si se garniseste tarta cu felii de portocala.
1.895 vizualizări
687 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
12. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.