Tartă de dovleac cu brânză - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă de dovleac cu brânză

Tartă de dovleac cu brânză

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Aluatul: 150 g faina, 1/2 plic praf de copt, 75 g branza de vaci slaba, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri lapte, sare, grasime pentru uns forma.
Umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei iute (rosu), piper proaspat macinat.
Glazura: 3 oua, 150 g smantana dulce (subtire), 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru), 150 g branza telemea, 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm).
Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma.
Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200 grade C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute.
Se poate servi fierbinte sau rece.
1.867 vizualizări
718 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
14. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
24. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
25. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
27. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
30. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.