Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară

Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 100 g unt + inca o bucatica (cat o nuca), 200 g faina, 75 g zahar tos, un ou intreg + un galbenus, 50 g alune macinate.
Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie, 80 g smantana dulce (subtire), o lingurita scortisoara pisata, 30 g unt.
Pentru decorat: 2 lingurite cacao, cateva batoane de scortisoara, bomboane colorate, menta.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pun intr-un bol cele 100 g unt taiat bucatele, faina, zaharul tos si alunele macinate si se mixeaza cateva secunde la viteza maxima. Se adauga oul intreg si galbenusul si se mai amesteca pana ce aluatul se aduna, formand o sfera. Se baga zece minute la congelator, dupa care se intinde pe planseta infainata si se asaza intr-o forma de tarta unsa, acoperindu-se si peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc, se asaza peste aluat o foaie de hartie pentru copt si deasupra se presara boabe de fasole uscata (pentru ca aluatul sa ramana drept). Se baga la cuptor, se coace 25-30 de minute, se scoate, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou (hartia si boabele de fasole se arunca). Ciocolata, rupta bucatele, se pune intr-un castron si peste ea se toarna smantana lasata sa dea cateva clocote, impreuna cu scortisoara pisata. Se amesteca bine, pana ce se obtine o crema neteda, se incorporeaza restul de unt (taiat bucatele) si se toarna peste aluatul de tarta. Se tine la rece o ora si, inainte de-a o servi, tarta se decoreaza cu cateva batoane de scortisoara, bomboane colorate si frunzulite de menta proaspata.
2.119 vizualizări
686 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.