Tartă trapeziană - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă trapeziană

Tartă trapeziană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 500 g aluat de brioşe, 5 ouă, 1 baton vanilie, 250 ml lapte, 100 g zahăr pudră, 20 g făină, 15 g Maizena (zeamil), 60 g unt, 1 lingură esenţă de portocale (cîteva picături + apă), 2 linguri zahăr tos, 1 vîrf de cuţit sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 180 grade C.
Întindeţi aluatul, formînd un cerc mare cu grosimea de 1 cm, aşezaţi-l pe o tavă unsă cu unt, acoperiţi-l cu un şervet şi lăsaţi-l să crească 30 de minute. Ungeţi suprafaţa cu gălbenuş diluat cu puţină apă şi daţi-l 25 de minute la cuptor. Presăraţi peste aluat 1 lingură cu zahăr tos, coaceţi-l încă 10 minute şi lăsaţi-l să se răcească.
Puneţi pe foc laptele cu batonul de vanilie despicat în două şi, cînd începe să fiarbă, stingeţi focul, acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi laptele să se infuzeze circa 5 minute. Scoateţi vanilia şi puneţi din nou laptele să se încălzească.
Într-un castron, frecaţi 4 gălbenuşuri cu zahărul pudră, încorporaţi făina şi zeamilul şi diluaţi cu lapte clocotit. Vărsaţi amestecul peste laptele din cratiţă şi lăsaţi-l pe foc să se îngroaşe, amestecînd întruna.
Dati cratiţa deoparte şi încorporaţi în compoziţie 50 g de unt. Lăsaţi crema să se răcească, parfumaţi-o cu esenţa de portocale şi încorporaţi în ea 3 albuşuri bătute spumă, împreună cu 1 vîrf de cuţit de sare.
Tăiaţi aluatul în două (pe orizontală), acoperiţi cu cremă jumătatea inferioară şi asezaţi peste ea cealaltă jumătate. Pudraţi tarta cu zahăr şi serviţi-o imediat.
1.725 vizualizări
663 tipăriri
21 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
10. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
20. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.