Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere

Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: Aluatul sfărîmicios: 200 g făină, 200 g zahăr, 1 vîrf de cuţit de sare, 100 g unt moale, 1 gălbenuş, 1 lingură coniac sau rom.
Umplutura: 1 lingură marmeladă de caise, 1 lingură miere de salcîm, 200 g sîmburi de nucă, 150 g frişcă nebătută, 2 ouă, 2 linguri făină.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul sfărîmicios: Frămîntaţi repede, cu vîrful degetelor, 200 g făină, 200 g zahăr, 1 vîrf de cuţit de sare şi 100 g unt moale. Legaţi aluatul cu 1 gălbenuş, 1 lingură de coniac sau rom şi aproximativ 2 linguri cu apă, astfel încît să devină elastic şi să se desprindă de pe degete. Faceţi din aluat o bilă, înveliţi-l în folie de plastic şi daţi-l o oră la frigider, înainte de a-l întinde.
Încingeţi cuptorul la 180 grade C şi întindeţi aluatul (grosimea: circa 4 mm).
Îmbrăcaţi cu el 4 forme mici de tartă (diametrul 8-10 cm) şi înţepaţi-l cu furculiţa. Presăraţi peste aluat boabe de fasole uscată, daţi-l 10 minute la cuptor, lăsaţi-l să se răcească şi îndepărtaţi fasolea.
Între timp, preparaţi umplutura: tăiaţi mai mare 80 g miez de nucă. Amestecaţi într-un bol marmelada, mierea, frişca nebătută şi ouăle, pînă ce obţineţi o cremă netedă.
Încorporaţi nuca şi turnaţi crema peste aluatul precopt. Daţi tartele la cuptor şi lăsaţi-le să se coacă 20 min. Ornaţi-le cu sîmburii de nucă rămaşi (întregi) şi serviţi-le călduţe sau reci, eventual cu îngheţată de vanilie.
3.044 vizualizări
725 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.