Terină de ficat cu sos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Terină de ficat cu sos

Terină de ficat cu sos

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg ficat de porc, 300 g orez, 2 legături ceapă verde, 3 ouă, 1 ardei gras roşu, 400 g morcovi, 400 g ciuperci, 6 roşii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, mărar, legume de sezon.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Ficatul se spală şi se fierbe. Ceapa verde se curăţă şi se toacă mărunt. Se împarte în două: o parte se opreşte pentru sos şi o parte pentru terină.
Ficatul, ardeiul gras şi orezul se dau prin maşina de tocat carne, se amestecă împreună cu ceapa tocată, sarea şi piperul după gust. Se adaugă ouăle, o lingură de ulei şi se amestecă totul.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hîrtie de copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă amestecul. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace terina timp de 25-35 de minute, la foc mediu.
Morcovii se fierb şi se taie în bucăţi mai mici. Ciupercile se curăţă şi se călesc împreună cu restul de ceapă verde, sare şi piper.
Cînd sînt aproape gata, se adaugă morcovii şi roşiile pasate. Se fierb şi se servesc alături de terina de ficat şi verdeaţă tocată.
Se poate servi alături de o salată de legume de sezon.
3.656 vizualizări
919 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
8. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
12. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
29. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.